Hvordan er dialogen mellom deg og barna dine i hverdagen? ❤️

 
Kjøp foreldrekurset her

Trygge digitale foreldre, gir trygge digitale barn

Målet i dette foreldrekurset er å hjelpe deg og din familie til å skape en god møteplass for de gode dialogene i en digital hverdag, samt heve din digitale mediekompetanse. Trygge digitale foreldre 1.0 er et nettkurs som består av 5 moduler og 11 leksjoner. Kurset inneholder en video pr leksjon og det hører til et arbeidshefte med tips og råd til hvordan du kan skape den gode dialogen med barna rundt kjøkkenbordet. Arbeidshefte inneholder mange gode linker og det er god plass til å gjøre notater underveis. Trygge digitale foreldre kan også bestilles i fysiske foredrag for foreldre og elever.

Hvem er dette kurset for?

Kurset er for deg som har barn mellom 8 og 15 år og som ønsker å være en god rollemodell for barna dine i en digital hverdag.

Kurset gir deg tips og veiledning om:

 • Hva er sosiale medier.
 • Hvordan er dagens barn og unge annerledes enn oss.
 • Hvordan håndtere konflikter rundt spill og gaming.
 • Mobbing og press.
 • Bildedeling på nett.
 • Holdninger på nett.
 • Hva sier barn og unge om egen nettbruk.
 • Hvordan snakker vi om trygg bruk av nett hjemme.
 • Hva sier Kripos om trygg bruk.
 • Hva sier Medietilsynet sin rapport om barn og medier.
 • Sikkerhet og passord.
 • Den gode dialogen hjemme med barna må være i fokus.
 • Hvordan kan nettspill bidra til viktige ferdigheter hos barna.
 • Aldersgrenser på nett

Bli en trygg digital voksen du også!

En mamma forteller sin historie

«Det har endelig blitt husro hjemme og det er jeg veldig takknemlig for». Trude, mamma og bonusmamma til jente på 15 og gutt på 12.

Vi har som mål at du skal bli trygg på dine egne ferdigheter!

Vi som er foreldregenerasjon til barn og unge i dag står med et bein i en analog verden og en i den digitale. Vi vokste opp uten internett og sosiale medier. Vi må derfor heve mediekompetansen vår, fordi vi rett og slett trenger helt nye ferdigheter for å kunne veilede barna våre i en fremtid som er helt annerledes enn da vi selv var unge og håpefulle.

Etter at du er ferdig med kurset håper jeg du føler deg stolt over å være mer rustet på veien til å bli en trygg digital voksen!

«Barn og unge trenger trygge digitale voksne som er nysgjerrig på ny teknologi og som likestiller gaming med andre fritidsaktiviteter»

"Foreldrekurset er lett å følge grunnet en engasjert og kunnskapsrik foreleser. Liker spesielt godt alvorsorda og ansvaret som blir gitt oss foreldre. Få med deg dette kurset! Plutselig er du mye klokere."

Ann Kristin Holt Mikalsen
Veileder i Larvik kommune og mamma til to

Larvik kommune kjøper foreldrekurset

Trygge digitale foreldre inngår et samarbeid med Larvik kommune om tilgang og bruk av foreldrekurset for alle foreldre med barn på 3, 6 og 8. klassetrinn i Larviksskolen.

Sånn virker det

Når du har bestilt foreldrekurset får du en e-post med link til kurset. Du bruker den e-posten og det passord du laget når du kjøpte for å få tilgang til din egen side hvor hele kurset ligger med alle videoer og arbeidshefte. 

Det er 11 leksjoner/ videoer med tilhørende arbeidshefte som du kan se og jobbe med når du ønsker. Det virker også fra smarttelefonen.

Hvis du har spørsmål eller innspill så er det eget kommentarfelt du kan bruke. 

Det er nesten som å gå på skole hjemmefra, bare mye bedre :)

Ønsker du å foredrag for foreldre og barn på din skole? Send en mail til [email protected]

Ikke la frykten styre hverdagen! Lær hvordan du prater om deling av bilder og mobbing.

Du har tilgang i et helt år

Og du får umiddelbar tilgang til alle oppdateringer!

Et nettkurs har du tilgang til uansett hvor du er via din smarttelefon og du kan se leksjoner når det passer for deg. Du laster ned arbeidshefte som PDF og kan bruke det aktivt i hverdagen når du trenger det.

Fri support :)

Jeg ønsker at du skal føle deg trygg hele veien i dette foreldrekurset og jeg vil være tilstede for deg hvis du har kommentarer eller spørsmål. 

[email protected] - Tlf 95100821

Følg oss på Facebook

Du kan bruke kommentarfeltet i hver leksjon, sende meldinger på Facebooksiden, ringe eller sende mail. 

«Det er bare en fjortis som er ekspert på å være fjortis»

Karsten Isachsen

Modul 1

Hva er sosiale medier og hvordan er tiden annerledes?

Leksjoner: 1. Hva er sosiale medier 2. Dagens unge og deres fritidsarena 3. Mobbing og press 4. Mobilbruk

Nettbruken har tredoblet seg hos barn og unge mellom 9-16 år fra 40 minutter i 2005 til 2 timer i 2015. «Har du noen gang spurt barna dine om hvordan dagen har vært på nett eller i sosiale medier»? Det gjør vi helt naturlig når barnet har vært på fotballtrening eller har spilt håndballkamp. Det vi ofte glemmer er at sosiale medier også er en fritidsarena og man må ta sin del av oppfølgingen også her.

Det her barn og unge; lever, lærer, leker og jobber!

Modul 2

Dagens foreldrerolle og barns rett til privatliv.

Leksjoner: 1. Hva kreves av deg som forelder 2. Barns rett til privatliv

Det beste verktøyet du har, er den gode dialogen med barna dine.

Så hvordan skal vi klare å være gode rollemodeller når det er såpass stor forskjell på generasjonene? Vi skylder jo fortsatt barna våre å vite hva som skjer. Vi må møte det nye med nysgjerrighet og et ønske om å lære; - både sosiale medier og nettspill.

Barnet ditt ønsker at du er tilstede fra tidlig alder, spør hva som skjer på nett ved middagsbordet og ha klare regler, men la dem få ha sitt eget privatliv. På den måten skaper du den viktige og gode dialogen som gjør at barnet kommer til deg når det trenger støtte.

Modul 3

Spill og aldersgrenser

Leksjoner: 1. Spill og gaming 2. Aldersgrenser

En av de tingene barn og unge bruker pc-en, nettbrett eller mobilen mest til, er å spille. De spiller med andre likesinnede, og det kan være veldig sosialt. Ofte spiller mange i klassen til barna de samme spillene, de både spiller og er sammen med venner på samme tid. Spill bidrar til økt bruk av teknologien og når vi snakker om regler rundt spilling må vi ta med i diskusjonen hvorfor det er viktig.

Mange voksne har mye frykt og bruker pekefinger og digital husarrest i møte med spilling og tidsbruk. Noe som skaper grobunn for store konflikter mellom barn og voksne.

Modul 4

Nettvett og trygg bruk

Leksjoner: 1. Nettvett 2. Passord 3. Overgrep på nett

Barn og unge mellom 9 og 16 år bruker mobilen sin i gjennomsnitt 6 timer hver dag, da må vi passe på at de er trygge på nett. Det er vi voksne som har ansvaret å tilrettelegge for trygg nettbruk.

All digital kommunikasjon lagres og kan brukes mot oss i framtiden. Da vi var på besøk i 8 syvende klasser svarte hele 75% av dem at de har gjort noe de angrer på på nett. Og samtidig så svarte også 70% av dem at de ikke snakker med de voksne om det.

Det MÅ vi gjøre noe med!

Modul 5

Ressurser og tips

Her får du de beste tipsene samlet og mange av de viktigste nettsidene som du kan bruke på veien til å bli en trygg digital voksen. Du kan også laste ned gode artikler og hefter i denne modulen. 

Fanbooster Day 2017

Elise holdt foredrag på Fanbooster Day 2017 i Oslo i slutten av oktober - Tema var: Facebook og andre medier har forandret kommunikasjonen - både markedsmessig og medmenneskelig. Vi har samme utfordringene hjemme som foreldre som vi har på jobben.

 

This is a great place to put your CTA that you have been building towards in your video.

DISMISS MESSAGE

100% Fornøydhetsgaranti

Din opplevelse av foreldrekurset er viktig og jeg gir deg derfor pengene tilbake hvis du ikke er fornøyd. Send en mail på [email protected]om - Innen 7 dager etter kjøp. 

"Er du usikker på hva barnet ditt gjør i den digitale verden, så er dette kurset et must å ha i bakhodet. Jeg følte meg som en dronning etter endt kurs."

Charlotte Nyquist
Mamma til gutt 10 år

Om meg

Jeg har oppdratt tre flotte ungdommer og har hatt mange flotte opplevelser sammen med dem, men har også hatt tyngre stunder som helt naturlig følger foreldrerollen. Gjennom barnets forskjellige faser i livet er vi som foreldre den sidemannen som alltid er på vakt og som alltid ønsker å gjøre de riktige tingene. Jeg ønsker å dele mine erfaringer og opplevelser med deg.

Litt om meg, mitt navn er Elise Landa og jeg jobber til daglig som rådgiver, kurs- og foredragsholder i sosiale medier. I mange år har jeg også jobbet med barn og unge i barnehage, på SFO, i organisasjoner og på skoler. Både som assistent, revyinstruktør, frivillig og som kurs- og foredragsholder i skole, hos Folkeuniversitetet og NAV.

Trygge Digitale Foreldre etablerte jeg våren 2017 for å kunne bidra enda mer til forståelse mellom barn og foreldre i en digital hverdag hjemme rundt kjøkkenbordet. Det viktigste verktøyet vi har som foreldre er den gode dialogen. Uten den mister vi kommunikasjonen, den gjensidige respekten og tryggheten mellom barn og foreldre i en digital hverdag.

Ønsker du foredrag for foreldre og elever?

Ta gjerne kontakt!

Send E-post eller
Ring:  +47 95100821 

«Den største trusselen er ikke spill og sosiale medier – det er stillhet og ingen dialog mellom foreldre og barn».

"Elise evner å engasjere våre deltagere når hun i regi av Folkeuniversitetet Sør-Øst holder kurs om sosiale medier. Våre deltagere er de viktigste menneskene i verden for oss og de gir henne høyeste score på alle evalueringer. Sammen med dem gir vi henne våre beste anbefalinger! Hun gjør oss til en bedre leverandør av kurs og studier. Kunnskap gir muligheter – og Elise leverer virkelig kunnskap på en engasjerende, utfordrende og spennende måte. "

Siv Hjertø
Avdelingsleder Folkeuniversitetet Sør-Øst

Se våre opptak fra livesendingene på Facebook her